Maske su skinute

Na zadnji dan fašnika, 4. ožujka, organizirali smo 8. biciklističku vožnju ulicama Zagreba koju smo prigodno nazvali Kritična mas(K)a. U vožnji je sudjelovalo oko 200 maskiranih biciklista. Tako su ulicama grada pedalirali gusari, Bob graditelji, Limeni, Zebra, klaunovi…, a pridružila nam se i nezaobilazna Žuta traka. Vožnju smo započeli ispred muzeja Mimara, a završila je na Zrinjevcu gdje su biciklistima podijeljene krafne i održana mala škola swing plesa.

Osim što su u vožnji sudjelovali maskirani biciklisti, ova vožnja je bila posebna i po tome što je organizirana na radni dan. Vožnjom smo željeli poručiti da sve više građana bira bicikl kao prijevozno sredstvo za odlazak na posao, fakultet, školu…, ali da se premalo ulaže i razgovara o poboljšanju biciklističke infrastrukture. Želimo bolje uvjete, ali i razumijevanje da su biciklisti sastavni dio gradskog prometa.

Zahvaljujemo svima koji su pedalirali s nama, a posebno se zahvaljujemo policijskim službenicima koji su osiguravali našu povorku, face painterici Tini iz Magic Japa tima i plesačima iz Back to Swing.

Previous articleKritična Mas(K)a
Next articleGodišnji izvještaj 2013.