Cijela Hrvatska od danas putuje biciklom na posao

Zagreb, 9. svibnja – Danas je “biciklističkim doručkom” službeno započela nacionalna kampanja “Biciklom na posao” u organizaciji Sindikata biciklista koja će trajati do 2. lipnja. Cilj kampanje je motivirati zaposlene građane da koriste bicikl za prijevoz do posla, a pojedinci i tvrtke koji pokažu najviše elana u ovoj kampanji osvojit će različite nagrade. I prije službenog početka kampanje u nju se uključilo više od 400 tvrtki te nekoliko tisuća biciklista iz čitave Hrvatske. Svi zainteresirani se u ovu kampanju mogu priključiti besplatnom registracijom na www.biciklomnaposao.hr.

“Prošle godine su sudionici kampanje samo u Zagrebu biciklom prošli više od pola milijuna kilometara. Ove godine je izgledno da ćemo oboriti taj rekord, s obzirom na pozitivne reakcije tvrtki i pojedinaca kojima pristupamo. Ljudima je jasno da sudjelovanje u kampanji i vožnja bicikla znači zdravije i zadovoljnije zaposlenike te čišće gradove,” objasnio je Marko Stančec, voditelj kampanje iz Sindikata biciklista.

Među već registriranim organizacijama nalaze se Privredna banka Zagreb, VIPnet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Podravka i Dukat, a poziv građanima na sudjelovanje u kampanji uputili su i Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, kao i veleposlanstva SAD-a i Kraljevine Danske.

“Pozivam građane da se od 9. svibnja do 2. lipnja priključe kampanji te da u tom periodu malo pritisnu pedale, a poslije toga da nastave voziti bicikl više nego prije. I ja ću se uključiti u kampanju, doduše iznajmljenim biciklom jer su mojeg ukrali,” izjavio je glazbenik Darko Rundek. Uz njega, kampanju podržava velik broj javnih ličnosti koje su obećale biciklirati na posao, uključujući komičara Maria Petrekovića, voditeljice Ive Šulentić, proslavljenog plivača Gordana Kožulja, pjevačicu Ivanke Mazurkijević, voditeljicu Maje Sever, pjevača Damira Martinovića-Mrle, voditelja Frane Ridjana i mnogih drugih.

Previous articleNajavljena je najveća nacionalna kampanja “Biciklom na posao”
Next articlePoziv za volontere na Pedalafestu – Sreću biraj, bicikliraj!