Generalna skupština ECF-a u Bruxellesu za 2023. godinu

Buđenje Europe u duhu biciklizma

Ovogodišnji sastanak članica Europske biciklističke federacije (ECF) prošlog se vikenda, 31. ožujka i 1. travnja, održao u Bruxellesu, gradu u kojem se nalazi i samo sjedište ECF-a. Nakon prošlogodišnjeg fokusa na oporavak Europe od pandemije, teme su se u potpunosti prebacile na budućnost i velike planove poboljšanja biciklističke infrastrukture, mentaliteta i životnih navika diljem kontinenta. 

Našu udrugu Sindikat Biciklista predstavljala su dva člana – predsjednik Sindikata biciklista Janko Večerina i Robert Medvedec. Predsjednik Janko sudjelovao je i u panelu o privlačenju i integraciji novih članova u lokalne i nacionalne udruge u kojem su kolege iz Njemačke, Danske i Nizozemske također predstavile svoje udruge i njihov rad. Zalet Europske biciklističke deklaracije

Zalet Europske biciklističke deklaracije

Jedna od velikih inicijativa u prošloj godini bila je objava Europske biciklističke deklaracije. Riječ je o dokumentu inicijative između država članica Europske Unije kojim potpisnici iskazuju interes i sudjeluju u inicijativi povećanja fokusa na biciklistički prijevoz.
Glavni zagovornik i pokretač deklaracije bio je belgijski potpredsjednik vlade i ministar mobilnosti Georges Gilkinet, koji je povodom ovog sastanka održao govor i tako još više potaknuo sve članove ECF-a na daljnje zalaganje i rad.

Nakon što je ranije ove godine Slovačka postala 14. država koja je potpisala deklaraciju, ministar je premijerno objavio da je novi, 15. potpisnik – Hrvatska. Tim posljednjim dvama potpisima broj EU država koji podupiru deklaraciju i službeno je prešao 50% što će, po mišljenju ministra Gilkineta, biti ključan argument u zagovaranju biciklizma i pokretanju velikih projekata, kako na državnoj tako i na europskoj razini.

Janko Večerina i kolege iz ECF-a na panelu

2024. kao godina biciklizma

ECF je i ove godine nastavio sa širenjem te su se tako udruzi priključila još dva člana. Riječ je o francuskom L’Heureux Cyclage, udrugu koja predstavlja mrežu biciklističkih radiona diljem države s fokusom na aktivnu promociju bicikla kao sredstvo prijevoza i reciklažu starih bicikala, te ruskom Let’s bike it! čiji je fokus na popularizaciji biciklizma i razvoju sigurne biciklističke infrastrukture kroz razne akcije i kritične mase.

Kroz cijeli sastanak prožimala se ideja zagovaranja 2024. godine kao Europske godine biciklizma. Sama ideja ima veliku potporu od članova raznih europskih tijela te je vrlo izgledno kako će se i ostvariti. Što će to značiti za razvoj biciklizma u Europi u narednim godinama možemo tek nagađati, ali očito je kako se Europa budi, a time i njene članice, koje više ne mogu ignorirati razvoj prometa u duhu biciklizma.

Održano je i nekoliko radionica te prezentacija predstavljanja rada pojedinih udruga. Izneseni su i podatci o tome koliko pojedina država ulaže novaca u biciklističku infrastrukturu po glavi stanovnika. Dok tu listu, potpuno očekivano, predvodi Nizozemska, Hrvatska se nalazi negdje u sredini, što je pokazatelj da mnogo drugih država u Europi također ne ulaže previše u samu infrastrukturu, dok je Portugal na samom začelju bez ikakvih ulaganja na državnoj razini. U tu računicu nije ušao lokalni i regionalni doprinos, tako da je nemoguće izvući potpunu sliku. Cijela priča ipak ide u pozitivnom smjeru i svake se godine povećava broj država koje imaju nacionalni plan o biciklističkoj infrastrukturi, što je glavni pokretač cijele priče o financiranju te se nadamo da će se isto dogoditi i u Hrvatskoj.

Primjer brzih, ali efektivnih intervencija napravljenih u Bruxellesu radi smanjivanja utjecaja automobila

Na samom kraju dvodnevnog sastanka, osim ugodne šetnje Bruxellesom, posjeda uredu ECF-a i finih vafla, jedna dobra vijest – idući sastanak ECF-a za 2024. godinu održava se u Zagrebu u organizaciji Sindikata Biciklista!

Svi, a pogotovo mi, su bili oduševljeni tom viješću. Jedva čekamo da se bacimo u organizaciju i održimo najbolji sastanak dosad, a možda upravo to bude poticaj gradu za poboljšanje infrastrukture. Živi bili pa vidjeli, ali svakako se nadamo da će nakon idućeg proljeća i sastanka ECF-a Hrvatska biti nešto vidljivija na biciklističkoj mapi Europe.


Izvještaj ECF-a je dostupan ovdje.

Previous articleSve više europskih država preuzima hrvatski model “guranja” bicikala
Next articleKritična masa “Najbrži put do zdravog grada”