Projekti

Start danube cycling

Regionalni projekt financiran iz fonda Start koji ima za cilj potaknuti razvoj cikloturizma u državama koje u tom pogledu kasne za najboljim europskim praksama.

Biciklom na posao (Bike2work)

Udruga “Sindikat biciklista” sudjeluje u međunarodnom projektu “Biciklom na posao” kojim se želi potaknuti i olakšati korištenje bicikla za putovanja na posao. Glavni cilj ovog projekta je postizanje energetske učinkovitosti u prometu prijelazom što većeg dijela putovanja osobnim automobilima na bicikle.

ECF Leadership

Umrežavanje nacionalnih aktera u području razvoja biciklističkog prometa i djelovanje kroz zajedničku platformu osnovanu od Udruge Sindikat biciklista.

Dialog on mobility

Projekt povećanja sudjelovanja građana u procesu planiranja urbane mobilnosti i održivog prometa na području Grada Zagreba.

Alternativna mobilnost

Što je to održiva urbana mobilnost? Što je to integrirani prijevoz putnika? Kako putovati jeftinije, sigurnije i kvalitetnije? Na ova i čitav niz drugih pitanja odgovara projekt Alternativna mobilnost sufinanciran od strane Grada Zagreba.

Sjajim u mraku

Projekt usmjeren povećanju vidljivosti i sigurnosti biciklista u prometu

null

Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja

Udruga Sindikat biciklista pokreće projekt „Platforma EU projekata održive urbane mobilnosti i bicikliranja“ uz potporu Grada Zagreba. Zamišljen kao alat informiranja o održivim rješenjima gradskog prometa s naglaskom na biciklistički promet, projekt će ponuditi niz informacija o iskustvima drugih gradova u planiranju održivog prometa.

null

Tricikl za starije i teško pokretne osobe

Cilj projekta “Tricikl za starije i teško pokretne osobe” je unaprijediti kvalitetu života spomenute demografske skupine u odnosu na njihovu mobilnost. Projekt je sufinanciran od strane Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.