Uređenje prostora ispod Jadranskog mosta (asfaltiranje podloge i postavljanje rasvjete)

Problem

PRIMA: mario.miljavac@zagreb.hr

Poštovani,

Primili smo nekoliko primjedbi i prijedloga građana vezanih za asfaltiranje površine i rasvjetu ispod sjeverne strane Jadranskog mosta. Budući da staza na nasipu gubi kontinuitet, pješački i biciklistički pravci vode ispod mosta, te bi bilo poželjno bar djelomično asfaltirati prostor ispod mosta ili napraviti dobro utabanu podlogu od nekog drugog materijala. Trenutno je podloga neravna, postoje rupe i ulegnuća gdje se nakuplja voda. Također rasvjeta bi doprinjela i povećanju sigurnosti u kasnim večernjim i noćnim satima, jer bi se umanjila mogućnost eventualnih kriminalnih radnji. Biciklistima je ovo jedini legalan pravac jer se na okretištu ne bi smjeli kretati (dozvoljeno je kretanje samo vozilima ZET-a), isto kao i kroz pothodnik gdje prolaze autobusi jer tada voze u suprotnom smjeru (smjer zapad-istok). Ukoliko ova problematika nije u nadležnosti Vašeg Ureda, molim Vas da me uputite na pravu adresu.

Odgovor

Poštovani,   Vaš prijedlog je u nadležnosti gradskog ureda za mjesnu samoupravu budući da imaju godišnji ugovor sa Zagrebačkim cestama putem kojega bi se moglo izvršiti asfaltiranje. Po meni za takav zahvat ne bi trebalo ništa više od troškovnika i procjene vrijednosti radova te na osnovu toga nalog Zagrebačkim cestama da pristupe radovima.   Inače, Vaš prijedlog smatram opravdanim, budući se radi o neuređenoj i doista frekventnoj komunikaciji pješaka i biciklista prema jezeru Jarun. Iz nadležnosti mojeg gradskog ureda i sektora mogu Vas izvjestiti da u sklopu planiranog postavljanja dekorativne rasvjete na Jadranskom mostu planiramo postaviti rasvjetu i sa donje strane prilaznog vijadukta Jadranskog mosta, koja bi osvjetljavala danas ne uređenu i nadajmo se u budućosti uređenu stazu.