Prometni znak na pješačko-biciklističkoj stazi (Most slobode)

Problem

PRIMA: dojavni.centar@zgceste.hr

Klasa: 059-2019

PREDMET: Prometni znak na pješačko-biciklističkoj stazi

Poštovani,

Putem aplikacije ‘Grad bez prepreka’ kojom građani Grada Zagreba prijavljuju probleme i nedostatke u prometnoj infrastrukturi zaprimili smo prijavu da se na Av. V. Holjevca kod autobusne stanice južno od križanja sa Slavonskom av. (lokacija na fotografiji u prilogu) nalazi prometni znak koji je prenisko postavljen pa isti zadire u biciklističku stazu što može dovesti do neugodnih situacija te molimo da se znak izmjesti na višu poziciju odnosno na lokaciju gdje neće smetati pješacima i biciklistima. Radi se o znaku koji upozorava na poledicu.

Napominjemo da smo na ovaj problem ukazali i 2017. godine nakon čega je vrlo brzo premješten na obližnji stup. Molimo da i ovaj put uvažite našu zamolbu.

S poštovanjem,

Odgovor

Poštovana, Radna jedinica Signalizacija Zagrebačkih cesta je obaviještena o potrebi postavljanja prometnog znaka na višu poziciju na predmetnoj lokaciji da ne bi došlo do ozljeđivanja korisnika javne površine. Srdačan pozdrav,