Preuzak nogostup-Zagrebačka avenija-Fallerovo šetalište

Problem

PRIMA: Gradski ured za graditeljstvo, info-graditeljstvo-izgradnja@zagreb.hr
Poštovani,
Zaprimili smo dojavu građana o preuskom nogostupu na križanju Zagrebačke avenije i Fallerovog šetališta (sjeverna strana). Nakon otkupa dijela privatnog zemljišta, komad površine koji je namijenjen za nogostup nikad nije asfaltiran. Pješaci nemaju osigurane minimalne uvjete za kretanje uz biciklističku stazu, koja je na navedenoj lokaciji ionako uža od propisane (70 cm umjesto 1 m). Molimo da se asfaltira slobodan prostor do živice kako bi se dobile odgovarajuće dimenzije nogostupa.
S poštovanjem,
Udruga Sindikat biciklista
Ribnjak 3, Zagreb

Odgovor

Poštovani,   povodom Vašeg dopisa o preusku nogostupu na križanju Zagrebačke avenije i Fallerova šetališta obavještavamo Vas da ovaj Gradski ured Programom građenja komunalne infrastrukture za 2021. godinu nije planirao izradu projektno-tehničke dokumentacije i izgradnju – proširenje nogostupa na predmetnom dijelu Zagrebačke avenije.   Budući da se u ovom slučaju radi o potrebi asfaltiranja manjeg dijela površine potrebne za proširenje nogostupa, predlažemo da se obratite Gradskom uredu za mjesnu samoupravu i nadležnoj gradskoj četvrti kako bi, eventualno, predmetne radove proširenja nogostupa, a u dogovoru s vlasnikom zemljišta, izveli u sklopu Plana komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Trešnjevka-sjever.