Otvorene prijave za konferenciju “Planiranje nemotoriziranog prometa – jučer, danas, sutra”

Ne propustite završnu konferenciju projekta “Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama” posvećenu temi sigurnosti pješačkog i biciklističkog prometa, koja će se održati 17. studenog 2020. od 10 do 13:30 sati na online platformi ZOOM. Konferenciju organizira ODRAZ u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba i udrugom Sindikat biciklista. Rok za prijavu: 13. studeni 2020.

Na konferenciji će prisutni biti upoznati s dobrom praksom planiranja pješačkog i biciklističkog prometa u Švicarskoj te mogućom primjenom nekih od tih rješenja u Hrvatskoj.

Zagrebački Fakultet prometnih znanosti predstavit će rezultate istraživanja o pješačkom I biciklističkom prometu provedenom u 20 županijskih središta u Hrvatskoj te prometni model razvoja sigurnih ruta za pješake i bicikliste na primjeru jednog velikog (Zagreb) i jednog srednjeg grada (Slavonski Brod).

Jedna od glavnih aktivnosti projekta bila je izrada prijedloga smjernica za izmjenu nacionalnih propisa za sigurnost pješačkog i biciklističkog prometa, koju su zajedno pripremili Fakultet prometnih znanosti i udruga Sindikat biciklista, koje će ovom prilikom biti predstavljene.

Predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova prezentirat će stanje sigurnosti nemotoriziranog prometa u Hrvatskoj. Neke od tema koje će biti spomenute na ovom događanju su novi trendovi u planiranju pješačkog i biciklističkog prometa.

Studenti koprivničkog Sveučilišta Sjever predstavit će ideje planiranja urbane mobilnosti na području Koprivnice i Varaždina.

U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava o budućnosti planiranja nemotoriziranog prometa u Jugoistočnoj Europi, izazovima i mogućnostima.

PRIJAVA
    Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do 13. studenog 2020. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2FTsvhY

Program rada pogledajte OVDJE.

Facebook događaj

* O projektu “Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama” više pročitajte OVDJE.

Fotografija na naslovnici: Ivan Bjelajac – Danas, a ne jučer ili sutra (Foto natječaj “Kretanje mojim gradom”, 2017., ODRAZ)