PRO-E-BIKE

Naziv projekta

Promoting electrical bicycles and scooters for delivery of goods and passenger transport in urban areas

Voditelj

Energetski institut Hrvoje Požar, Zagreb

Partneri

ECF, Belgija Razvojna agencija Sinergija, Slovenija Occam Ltd., Portugal MOBYCON BV, Nizozemska Energetska agencija istočne Švedske Associacao do Instituto Superior Tecnico para a Investigacao e Desenvolvime, Portugal POLIEDRA - Centri di Conoscenza e Formazione del Politecnico di Milano, Italija Instituto Tecnológico del Embalaje, Transporte y Logística, Španjolska Cicli Lombardo SPA, Italija

Razdoblje provedbe

04/2013 - 04/2016

Proračun projekta

1.285.353,00 €

EU program suradnje

Inteligentna energija EU

Status

Završen

Tematska područja / tagovi

E-mobilnost, prijevoz roba, baza podataka

Opis projekta

PRO-E-BIKE projekt promovira korištenje električnih bicikala i skutera kao okolišno prihvatljivu alternativu motornim vozilima na fosilna goriva, u svrhu dostave robe i tereta te za prijevoz putnika u europskim gradovima.

Glavni ciljevi

Smanjenje onečišćenja i prometnih zasićenja u urbanim sredinama uključivanjem električnih bicikala u urbani promet i nadležni planski okvir kako bi se povećala brzina i smanjili troškovi dostave

Izdvojene aktivnosti

Stečena iskustva i utjecaj projekta

Provedba projekta PRO-E-BIKE rezultirala je izradom E-bike platforme koja sadrži informacije o suvremenoj tehnologiji električnih bicikala, kao i iskustvima stečenim u okviru provedenih pilot projekata.

Izvor podataka

Lokacija