Archives

  Eurovelo 8 ruta nastoji povezati cijelu regiju Mediterana, počevši od Cadiza na zapadu do Cipra na istoku. Uspostava kvalitetne cikloturističke rute u okviru projekta MEDCYCLETOUR zamišljena je kao alat povezivanja mediteranske regije na načelima održivog prometa i turizma.

   Projekt IRON CURTAIN TRAIL (Ruta Željezne zavjese) uspješan je primjer međunarodne suradnje u planiranju i izgradnji biciklističke mreže na načelima održivog turizma i prometa.

    Cilj projekta HUSERIDE je razvoj biciklističke infrastrukture u pograničnom području Mađarske i Srbije temeljem čega će ovo područje postatit povezano s Eurovelo 6 rutom.

     Projekt DANUBE VELO ROUTE pokrenuo je suradnju s turističkim akterima s obje strane prekograničnog područja Bugarske i Rumunjske s ciljem razvijanja cikloturizma.

      Bogata turistička ponuda i bogatstvo kulturnih i prirodnih resursa zemalja programa Archimed nije praćeno adekvatnim mjerama planiranja održivog prometa. Stoga su partneri projekta CY.RO.N.MED nastojali unaprijediti prometni sustav i potaknuti veće korištenje bicikala.

       Iako je područje između gradova Mohač i Beli Manastir uključeno u prijedloge dviju Eurovelo rute, biciklističke poveznice na ovom prostoru su praktički nepostojeće zbog čega ja projekt BICBC planirao revitalizirati ovo prekogranično područje.

        S ciljem razvijanja turističkih ruta i poticanja cikloturizma rekonstruirane su biciklističke staze u graničnom području Litve i Latvije.

         S obzirom na odabir osobnog automobila kao najčešće prijevozno sredstvo u Francuskoj i Belgiji, nastojalo se motivirati građane na prelazak na održive oblike prometa i svakodnevno bicikliranje.

          U sklopu projekta na austrijsko-slovačkoj granici definirane su biciklističke staze kako bi se poboljšale prometne veze ovih dviju zemalja. Novi most je izgrađen s ciljem integriranja biciklističkog prometa s obje strane granice.

           Na načelima prekogranične suradnje razvijena je biciklistička mreža koja povezuje naselje Bayonne u Francuskoj i Pamplonu u Španjolskoj.