Archives

Projektom ARCHIMEDES provedeno je ukupno 83 aktivnosti koje su uključivale sve tematske prioritete CIVITAS programa. Aktivnostima su educirani studenti i građani kao korisnici usluga javnog prometa te se potaknulo građane na usvajanje novih prometnih navika i prelazak na održive oblike. Primjer španjolskog grada Donostie, koji je specifičan po svojoj topografiji i brdovitosti susjedstava, promovirao je car-free koncept polazeći od potrebe za poboljšanjem biciklističke infrastrukture na razini cijelog grada.

CIVITAS PLUS je treći u nizu potprograma ugovorenih u okviru CIVITAS inicijative, orijentiran na provedbu inovativnih mjera i razvijanje ekspertize na području održivih urbanih prometnih rješenja. Financijska kriza koja je nastupila u vrijeme uspostave potprograma onemogućila je ulaganja u kritična područja urbanog prometa, no zahvaljujući podršci CIVITAS PLUSa veliki je broj inovativnih solucija predstavljen kroz projekte ARCHIMEDES, ELAN, MIMOSA, MODERN i RENEISSANCE.