Certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” uručen agenciji FIVE iz Zagreba

  – Sven Marušić, FIVE: Bicikle volimo i zato ih držimo u dnevnom boravku

  Agencija FIVE iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj koja uvodi eBike pool, a kojoj je uručen europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja”. FIVE se time pridružila standardiziranoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj utjecaj na zdravlje zaposlenika i na smanjenje utjecaja na klimu. 

  “Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija FIVE služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

  FIVE je od samih početaka prava bike-friendly firma te je među prvima omogućila parkiranje bicikala u unutarnjem dijelu prostora, što je bio jedan od zahtjeva kada su uređivali prostor u Heinzelovoj. Trenutno broje 55 parkirnih mjesta za bicikle, što vanjskih, što unutarnjih i nude zimsko spremište u garaži za zaposlenike koji nemaju gdje s biciklom preko zime.

  „Od studenog FIVE uvodi eBike pool za svoje zaposlenike u uredima u Osijeku i Zagrebu. Svim zaposlenima na raspolaganju će biti flota eBikeova koje mogu koristiti za različite privatne i poslovne svrhe. Ovim projektom potičemo kulturu bicikliranja među svojim zaposlenicima i osvještavamo o prednostima kretanja na dva kotača. U ovoj situaciji potogovo je važno održavati fizičku distancu za što je bicikliranje idealna zamjena za javni prijevoz i izbjegavanje gužve u prometu.  – Sven Marušić, partner FIVE

  Provodimo program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, kao koordinator certifikacije za Hrvatsku, licencirani od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.