16. rujna počinje EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2020

  EUROPSKITJEDANMOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

  Tema EUROPSKOGTJEDNAMOBILNOSTI u 2020. godini je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“. Ona odražava ambiciozan cilj ugljičnoneutralnog kontinenta do 2050. godine, kako ga je izložila Ursula von der
  Leyen, predsjednica Europske komisije, kada je predstavljala Europski zeleni plan. Temom se također želi istaknuti važnost pristupa prijevozu s nultim emisijama i promicati uključivi pristup koji obuhvaća svakoga.

  Unatoč različitim klimatskim, zemljopisnim i društveno-gospodarskim uvjetima diljem europskih urbanih središta, moguće je poduzeti mjere za promicanje ugljično-neutralnog i uključivog urbanog okoliša. Stoga
  EUROPSKITJEDANMOBILNOSTI 2020. ohrabruje ljude i lokalne vlasti da poduzmu korake kako bi postigli dugoročan cilj ugljično-neutralnog kontinenta.

  Aktivnosti Sindikata biciklista pronađite ovdje ili pratite službene Facebook i Instagram stranice.

   

  Objavljene su tematske smjernice, sastavljene prije pandemije:

  Download (PDF, 2.64MB)

  Objavljene su i naučene lekcije uslijed “lockdowna” za vrijeme pandemije korona virusa:

  Download (PDF, 436KB)